Пирин Благоевград се завръщат в българския елит

След като Пирин спечелиха промоцията си за efbet Лига, те си осигуриха място в елита на българския футбол догодина.

Част от химна на клуба, в който се възпява как клубът се бори да честта на Пирин, отново стана реалност след като догодина те влизат в efbet Лига.

Венцислав Бенгюзов, полузащитник на Пирин, сподели, че българският футбол е непредсказуем – особено в Б група, и се радва, че два кръга преди края те успяха да гарантират заслуженото си място в Първа лига.

Той допълни, че извън терена целият екип са приятели и се надява да запазят доброто настроение на тренировки и на мачове и следващата година. Бенгюзов най-вече се надява да зарадват феновете на стадиона и да докажат, че са равностойни на Лудогорец и ЦСКА.

Венцислав се присъедини към Пирин преди шест месеца и е подписал да още една година. Целта му е била отборът да влезе в Първа лига – и се радва, че желанието му се е сбъднало и е успял да помогне на клуба. Той сподели, че иска да остане в Пирин по-дълго и се надява Пирин да прави мачове и в Европа.

Антон Карачанаков, полузащитник на Пирин, също се радва, че са изпълнили едната си цел, но сега остава още една, именно да бъдат първи. Той сподели, че е бил в много отбори, но за пръв път среща толкова силен колектив. Убеден е, че скоро няма да мисли за трансфер и се чувства много добре “в Пирин – у дома си!”